top of page

Styret og forbundsledelsen

NFRs styre og forbundsleder ble valgt på forbundets årsmøte avholdt i Oslo 3. mai 2024.

 

Styret består av styreleder Hans Marius Graasvold, styremedlemmer, Arild Andresen, Ragna Lindboe, Even Benestad og Marin Håskjold . Vararepresentanter er Christian Holm Glad,Hamza Kader og Sunniva Sundby.

Forbundsleder er Leiv Igor Devold, med Ingrid Liavaag som nestleder.

Alle medlemmer i NFR kan stille som styrekandidat ved å fremme sitt kandidatur til valgkomiteen.

Leiv Igor Devold

Forbundsleder

Leiv Igor Devold er filmregissør og universitetslektor ved NTNU. Han er utdannet ved den polske nasjonale filmskolen i Lodz. Han har regissert, skrevet og / eller produsert over 12 dokumentarer og kortfilmer, som har blitt vist på festivaler og på TV internasjonalt (BBC, NRK, TV2, DR3, SVT, YLE, TVP, Planet+ m.fl.).

Devold debuterte på norske kinoer i 2015 med dokumentaren Den tilfeldige rockestjernen. Filmen ble nominert til beste lyd og klipp i Haugesund og vant Amanda for best klipp. Filmen ble også nominert til beste skandinaviske dokumentar, på CPH:DOX i København. Filmen vant publikumsprisen for beste norske film 2015 under Kosmorama internasjonale filmfestival i Trondheim, hvor den også ble tildelt Kanon-prisen for beste lyd. 

 

I 2017 ble Devold nominert til Prix Europa, for dokumentarfilmen Thea - to somre, én vinter om den norske journalisten Thea Steen som døde av livmorhalskreft i 2016. Devold har regissert, produsert og skrevet filmer som er blitt vist på Annecy, Warszawa int. filmfestival, BIFF, Kosmorama, Dubai, Beirut, IDFA og over 40 andre festivaler.

IGOR+DEVOLDsmall (1).jpg

INGRID LIAVAAG

Nest-forbundsleder

Ingrid er en norsk regi- og skuespillerkunstner innen film, teater og performance. Hun er utdannet ved Ecole Jacques Lecoq i Paris og ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har laget kortfilmer vist nasjonalt og internasjonalt. Hennes seneste kortfilm vant Filmkritikerprisen på Kortfilmfestivalen i Grimstad 2022.

 

Ingrids videoinstallasjonsverk er en del av Sør-Norges Kunst-museums samling. Relasjoner er et tilbakevendende tema i hennes arbeid, som undersøker feminisme og kjønn gjennom forviklingene og kompleksiteten i menneskelige relasjoner.

 

Ingrid er også medgründer av filmkollektivet Peggy Høy og tidligere medlem og grunnlegger av det tverrfaglige selskapet LiLiRe. Hun har vært gjestelærer ved UiAs filmavdeling siden 2021, gjestelærer ved Oslo Fotokunstskole og er lærer ved filmavdeling på Oslo Kunst og Filmfagskole fra høsten 2024. Hun har siden 2022 vært styremedlem i Kortfilmfestivalen Grimstad.

ingrid.PNG

Hans Marius Graasvold

Styreleder

Hans Marius Graasvold er jurist med særlig ekspertise innen områdene opphavsrett, medierett, personvern, kontraktsrett, arbeidsrett og strafferett. Han har stor anseelse, og omtales som en av Norges dyktigste advokater innenfor sine spesialfelt; opphavsrett, skribentrett og personvern.

 

Graasvold er også fast advokat for en rekke organisasjoner, opphavere og utøvende kunstnere innen kunst- og kulturfeltet. Disse omfatter Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO), Norske barne- og ungdomsbokforfattere (NBU), Norsk oversetterforening (NO), Norsk skuespillerforbund, Norske dansekunstnere (NODA), Norske scenografer, Norske audiovisuelle oversettere (NAVIO), Norske kunsthåndverkere, NOPA, Norsk komponistforening og Den Norske Fagpresses Forening. Han er fast ekstern Legal Council for personvern for Arbeiderpartiet.

 

Graasvold har erfaring fra ulike styreverv, og sitter i dag i styret i Propeller Recordings og er styreleder i Kongsberg Jazzfestival, blant andre. Han har også arbeidet som blant annet underdirektør i Forbrukerrådet og i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening. Han er også medlem av Personvernnemnda (fra 2013), og tidligere medlem av blant annet Kulturog kirkedepartementets TV- utvalg (2009).

 

Graasvold er også mye brukt som foreleser, sensor og oppgaveskriver innen opphavsrett blant annet ved UiO og BI, og som foredragsholder i ulike sammenhenger. 

hmg_edited.jpg

Arild Andresen

Styremedlem

Arild er en prisbelønnet regissør og manusforfatter. Han regisserte den Emmy-nominerte TV-serien Gutta Boys og spillefilmene Kompani Orheim, som vant "Beste nordiske film" ved Gøteborg Film Festival, Keeper'n til Liverpool og Hjertestart, som har vunnet en rekke internasjonale priser, samt den kritikerroste TV-serien Kampen for tilværelsen (episoderegissør) og Heimebane (konseptuell
regissør).

 

Hans siste spillefilm, Full dekning, en ensemble-komedie som hadde premiere i 2022, ble nominert til to Amanda-priser.

Arild_2021-08-24-064351_qdbh_cf18182d0cb5a41cc986a95baeefb146.jpg

Marin Håskjold

Styremedlem

Marin Håskjold er norsk kunstner, filmskaper og produsent født i Trondheim, som bor og jobber i Oslo. Hun er utdannet ved Norland Kunst- og Filmhøyskole i Lofoten. Marin har laget en rekke kortfilmer, kunstfilmer og musikkvideoer blant annet "I kveld er det lov å være mann"(2017), "Talkshow" og "Hva er en kvinne?". Identitet, feminisme og kjønn er ofte temaer i Marins arbeid. Hun har stilt ut og vist filmene sine på en rekke visningsrom og filmfestivaler som blant annet Nordisk Panorama og Tate Modern. Hennes kortfilm "Hva er en kvinne?" har vunnet en rekke priser som Amandaprisen i 2021.

Marin+Håskjold+portrett.jpg

Ragna Lindboe

Styremedlem

Lindboe har en svært god kjennskap til bransjen, og sittet i en rekke styreverv, som Norske Filmregissører, Fond for lys og bilde og F©R - Filmforbundets Organisasjon for Rettighetsforvaltning. Hun er utdannet regissør fra Den Norske Filmskolen. Hun er den som i senere tid har bygget opp Verdalslaboratoriet, en av de viktigste møtearenaene for etterutdanning av filmfeltet i Norge. Lindboe har sittet som
representant for filmfeltet i Kunstnernettverket tidligere, også som representant i AU.

 

I tillegg til har hun erfaring i styrearbeid, og opparbeidet seg kunnskap om filmfeltet og kulturpolitikk over tid. Via undervisning har Lindboe i senere tid hatt god kontakt over mange dyktige kommende regissører. Hun har uttrykt et ønske om å være med på å bygge opp en større forståelse for sammenheng mellom filmfelt og utdanningsstedene for film. Stedene som også er arbeidsplasser for mange regissører og viktige premissaktører på hvordan feltet utformes. Hun ønsker å jobbe for sterkere holdninger rundt arbeidsforhold for regissører og hvordan utdanning former feltet. Samt ikke minst hvordan vi kan ta våre nyutdannede medlemmer godt imot.

ragna.PNG
EVEN.PNG

Even Benestad

Styremedlem

Even debuterte som regissør med filmen Alt om min far (2001). Filmen ble vist på over 100 filmfestivaler verden rundt, med premiere på Berlinale, og vant flere priser. Siden har han regissert anerkjente filmer som Natural Born Star (2007), Pushwagner (2011) og Club 7 (2012). De to sistnevnte co-regisserte han med August Baugstø Hanssen i Indie Film.

 

2013-17 tilbragte han som dokumentarfilmkonsulent i NFI før han fant veien tilbake til Indie Film høsten 2017. I 2020 premierte han med kortdokumentaren Jorden er en Chili (2020) på Barnefilmfestivalen i Kristiansand og han var kreativ produsent på Amandavinneren Nattebarn (2021). For tiden er han i gang med nye prosjekter som har premiere høsten 2024.

Sunniva Sundby

Vararepresentant

Sunniva Sundby er utdannet dokumentarfilmregissør og arbeider hovedsakelig med film som uttrykksform. Hun har laget kortfilmer, dokumentarserie og har arbeidet med bla. idéutvikling og podkast i NRK

sunni.JPG

Hamza Kader

Vararepresentant

Hamza Kader er skuespiller og filmskaper i Oslo. Kjent for sin rolle Liiban i 22. juli tv-serien, fra NRK. Som filmskaper har han laget kortfilmen "Hvorfor er du svart?". Der var han co-regissør, manusforfatter og skuespiller. Filmen vant Gnistprisen i 2021 ved Kortfilmfestivalen i Grimstad, i tillegg til en rekke andre priser. Som filmskaper jobber han som regel med tematikk som omhandler identitet, etnisitet og tilhørighet.

Hamza-scaled-bb170205_edited.jpg

Christian Holm-Glad

Vararepresentant

Christian Holm-Glad har regissert og produsert en lang rekke tv-produksjoner, dokumentarer, reklamefilmer og musikkvideoer.

 

Christians vitenskapsserier (Siffer, Folkeopplysningen, Med livet som Innsats, Kampen Om livet)  er nominert syv ganger og har vunnet en Gullruten. Hans kortfilmer, musikkvideo og reklamefilmer har blitt nominert til og vunnet priser fra festivaler over hele verden, inkludert Webby Awards, UKMVA, LA Film Awards, Cannes International Film Festival og AmDocs.

 

Christian har jobbet med artister og merkevarer som Kygo, Apple, Calvin Harris, Discovery Channel, Madcon, Xbox, Kano, Serena Maneesh, Kaada, Thirstin Howl III og flere andre og har hatt nummer én hits i Storbritannia og i Norge. Etter deres samarbeid uttalte Calvin Harris: "Han er fantastisk, og alle musikkvideoer skal regisseres av ham!".

 

Christian er grunnleggeren av produksjonsselskapet Bulldozer Film og kunst- og vitenskapsselskapet Science Addiction. Han er representert av det skandinaviske produksjonsselskapet Bacon, det franske produksjonsselskapet Excuse My French og det amerikanske produksjonsselskapet Reverie.

christian_edited.jpg
bottom of page