Styret

NFRs styre ble valgt på forbundets årsmøte avholdt på Kulturhuset i Oslo 26. august 2020.

 

Styret består av styreleder Ellen Ugelstad, styremedlemmer Marianne Kleven (forbundsleder), Ole Giæver, Eirik Svensson og Kaveh Tehrani. Vararepresentanter er Leiv Igor Devold, Emilie Blichfeldt og Line Hatland.

Alle medlemmer i NFR kan stille som styrekandidat ved å fremme sitt kandidatur til valgkomiteen.

Ellen Ugelstad

Styreleder

Tlf: 909 23 247 Mail: ellen@twentyonepictures.com

Ellen Ugelstad er filmskaper og arbeider i skjæringspunktet mellom billedkunst og film, utdannet ved Academy of Art University i San Francisco. Gjennom sine dokumentariske undersøkelser går hun i dybden i dualiteter som normalitet og galskap, makt og avmakt, syk og frisk. I 2012 ble hennes film "Indian summer" nominert til Gullruten for beste regi og beste dokumentar, nominert til International Young Talent Award under DOK Leipzig, Nordic Dox Award under CPH:DOX og vist på Høstutstillingen.

 

I løpet av de siste årene har hun søkt seg videre mot hybride og sjangeroverskridende formater. Hun mottok manusprisen for Møterommet i 2017, Gullstolen for Den grønne dalen i 2018 og hennes hybridfilm Making Sense Together hadde premiere i konkurranseprogrammet for beste nordiske dokumentar under Oslo Pix juni 2018.

Marianne Kleven

Styremedlem (Forbundsleder)

Tlf: 922 49 290  Mail: marianne@filmdir.no

Marianne Kleven arbeider til daglig som forbundsleder (20%) og som regissør i selskapet Leidar hvor hun har spesialisert seg på filmer om klima, forskning og psykisk helse. Hun har tidligere regissert dokumentarfilmene I overvåkingens tjeneste (NRK 2011) og Et svik mot oss alle (NRK 2009) om Treholt-saken. Hun har også regissert dokumentarene Lapskaus Boulevard (TV2 2005) og Livet og andre oppfinnelser (TV2 2003).

 

Hun var også medforfatter på spillefilmen Jernanger (2008), regiassistent på spillefilmen Detektor og vært castingansvarlig på spillefilmene Detektor, Jonny Vang, Alt For Egil og TV-serien Ran. Hun er utdannet ved Høgskolen i Stavanger.

Ole Giæver

Styremedlem

 Tlf 970 44 311 Mail: ole.giaever@gmail.com

Ole Giæver er utdannet ved Nordland Kunst- og Filmfagskole i Lofoten og Konstfack i Stockholm. Han har laget en rekke kortfilmer, blant annet Blokk B (2006) og Tommy (2007). I 2008 skrev han og regisserte novellefilmen Sommerhuset.

 

Hans spillefilmdebut var Fjellet (2011) som var åpningsfilm på TIFF samme år. I 2014 laget Ole Giæver sin andre spillefilm Mot naturen, hvor han også spilte hovedrollen. For sin rolle i filmen vant han Kanonprisen 2014 for beste mannlige hovedrolle, og ble også nominert i kategoriene beste manus og beste regi.

Eirik Svensson

Styremedlem

Tlf: 481 24 199 Mail: svensson.eirik@gmail.com

Eirik Svensson vakte oppmerksomhet med eksamensfilmen Fredag (2010) da han avsluttet Den norske filmskolen på Lillehammer i 2010. Tidligere har han laget flere kortfilmer som har vunnet priser både hjemme og ute. Eirik debuterte som spillefilmregissør i 2012 med filmen En som deg (2012). Han har også regissert spillefilmene Natt til 17. (2014) og Harajuku (2018)

Kaveh Tehrani

Styremedlem

Tlf: 971 55 467 Mail: kaveht@gmail.com

Kaveh Tehrani er en norsk-iransk filmskaper. Han har skrevet og regissert kortfilmene 1994 (2010), Victor (2014) og The Manchador (2019). For disse han han vunnet priser ved flere internasjonale filmfestivaler og er også vist på BBC Persian, France3 og NRK. For 1994 vant Kaveh også en Amanda for beste kortfilm. Tehrani jobber for tiden med sin spillefilmdebut og er også aktiv som skuespiller, sist sett bla i HBO serier Beforeigners, TWIN, Unge Lovende, Joachim Triers reklamefilm Mannen som levde i en film og i Kim Hiorthøys spillefilm The Rules for Everything. 

Tehrani var Hovedtillitsmann for Sivile Vernepliktige og jobbet med freds-, fagforenings- og tillitsmannssaker for militærnekterne og sivilarbeiderne i 2002- 2003. I samme periode satt han i styret i Fredsinitiativet Ingen Krig mot Iran som arrangerte demonstrasjonen mot den andre gulfkrigen. Tehrani er også varamedlem i styret til INN - Etniske Minoriteter i Norsk Kulturliv. 

Leiv Igor Devold

Vararepresentant

Tlf: 41514208 Mail: igor@aurorafilm.no

Leiv Igor Devold er filmregissør og universitetslektor ved NTNU. Han er utdannet ved den polske nasjonale filmskolen i Lodz. Han har regissert, skrevet og / eller produsert over 12 dokumentarer og kortfilmer, som har blitt vist på festivaler og på TV internasjonalt (BBC, NRK, TV2, DR3, SVT, YLE, TVP, Planet+ m.fl.).

Devold debuterte på norske kinoer i 2015 med dokumentaren Den tilfeldige rockestjernen. Filmen ble nominert til beste lyd og klipp i Haugesund og vant Amanda for best klipp. Filmen ble også nominert til beste skandinaviske dokumentar, på CPH:DOX i København. Filmen vant publikumsprisen for beste norske film 2015 under Kosmorama internasjonale filmfestival i Trondheim, hvor den også ble tildelt Kanon-prisen for beste lyd. 

 

I 2017 ble Devold nominert til Prix Europa, for dokumentarfilmen Thea - to somre, én vinter om den norske journalisten Thea Steen som døde av livmorhalskreft i 2016. Devold har regissert, produsert og skrevet filmer som er blitt vist på Annecy, Warszawa int. filmfestival, BIFF, Kosmorama, Dubai, Beirut, IDFA og over 40 andre festivaler.

Emilie Blichfeldt

 Vararepresentant 

 Tlf: 90743353  Mail: emilblic@hotmail.com

Emilie Blichfeldt ble uteksaminert fra Nordland Kunst- og Filmfagskole i 2013 med filmen How do you like my hair?som bl.a. vant Filmkritikerprisen på Den Norske Kortfilmfestivalen. Eksamensfilmen hennes fra Den Norske Filmskolen Saras intime betroelser hadde verdenspremie på filmfestivalen i Locarno i 2018, og ble vist på verdens største kortfilmfestival i Clermont-Ferrand i 2019. Nå jobber hun med flere prosjekter bla. sin første spillefilm "Stesøstra" produsert av Mer Film. 

Line Hatland

Vararepresentant

Tlf: 976 90 674 Mail: line@mop.no

Line er utdannet ved dokumentarlinjen i Volda og innen visuell antropologi. Hun har regissert dokumentarfilmene Over streken, Skyggen, De gode kapitalistene, Hvor lykkelig går det an å bli?, Ute av kontoll – historien om Blitz, Min Ukjente Oldemor, og arbeider nå bl.a. med utvikling av filmen Kids Cup.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Norske Filmregissører / Directors Guild of Norway
Dronningens gate 16,

0152 Oslo, Norway