top of page

Styret og forbundsledelsen

NFRs styre og forbundsleder ble valgt på forbundets årsmøte avholdt i Oslo 05. mai 2023.

 

Styret består av styreleder Hans Marius Graasvold, styremedlemmer, Eirik Svensson, Kaveh Tehrani, Christian Holm Glad, og Marin Håskjold . Vararepresentanter er Halfdan Tøndel, Hamza Kader og Sunniva Sundby.

Forbundsleder er Leiv Igor Devold, med Frøydis Fossli Moe som nestleder.

Alle medlemmer i NFR kan stille som styrekandidat ved å fremme sitt kandidatur til valgkomiteen.

Leiv Igor Devold

Forbundsleder

Leiv Igor Devold er filmregissør og universitetslektor ved NTNU. Han er utdannet ved den polske nasjonale filmskolen i Lodz. Han har regissert, skrevet og / eller produsert over 12 dokumentarer og kortfilmer, som har blitt vist på festivaler og på TV internasjonalt (BBC, NRK, TV2, DR3, SVT, YLE, TVP, Planet+ m.fl.).

Devold debuterte på norske kinoer i 2015 med dokumentaren Den tilfeldige rockestjernen. Filmen ble nominert til beste lyd og klipp i Haugesund og vant Amanda for best klipp. Filmen ble også nominert til beste skandinaviske dokumentar, på CPH:DOX i København. Filmen vant publikumsprisen for beste norske film 2015 under Kosmorama internasjonale filmfestival i Trondheim, hvor den også ble tildelt Kanon-prisen for beste lyd. 

 

I 2017 ble Devold nominert til Prix Europa, for dokumentarfilmen Thea - to somre, én vinter om den norske journalisten Thea Steen som døde av livmorhalskreft i 2016. Devold har regissert, produsert og skrevet filmer som er blitt vist på Annecy, Warszawa int. filmfestival, BIFF, Kosmorama, Dubai, Beirut, IDFA og over 40 andre festivaler.

IGOR+DEVOLDsmall (1).jpg

Frøydis Fossli Moe

Nest-forbundsleder

Frøydis Fossli Moe er en norsk filmregissør med en mastergrad i filmregi fra Screen Academy Scotland og en bachelorgrad i utviklingsstudier fra OsloMet. Etter 10 år med politiske verv og fokus på politikken, bestemte hun seg for å bruke film som medium for å skildre politiske historier. Hun har blitt anerkjent for sitt arbeid gjennom flere nominasjoner, inkludert beste kortfilm på Kortfilmfestivalen i Grimstad og BFI Future Film Festival.

NFR_logo_01_med_engelsk_edited.png

Hans Marius Graasvold

Styreleder

Hans Marius Graasvold er jurist med særlig ekspertise innen områdene opphavsrett, medierett, personvern, kontraktsrett, arbeidsrett og strafferett. Han har stor anseelse, og omtales som en av Norges dyktigste advokater innenfor sine spesialfelt; opphavsrett, skribentrett og personvern.

 

Graasvold er også fast advokat for en rekke organisasjoner, opphavere og utøvende kunstnere innen kunst- og kulturfeltet. Disse omfatter Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO), Norske barne- og ungdomsbokforfattere (NBU), Norsk oversetterforening (NO), Norsk skuespillerforbund, Norske dansekunstnere (NODA), Norske scenografer, Norske audiovisuelle oversettere (NAVIO), Norske kunsthåndverkere, NOPA, Norsk komponistforening og Den Norske Fagpresses Forening. Han er fast ekstern Legal Council for personvern for Arbeiderpartiet.

 

Graasvold har erfaring fra ulike styreverv, og sitter i dag i styret i Propeller Recordings og er styreleder i Kongsberg Jazzfestival, blant andre. Han har også arbeidet som blant annet underdirektør i Forbrukerrådet og i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening. Han er også medlem av Personvernnemnda (fra 2013), og tidligere medlem av blant annet Kulturog kirkedepartementets TV- utvalg (2009).

 

Graasvold er også mye brukt som foreleser, sensor og oppgaveskriver innen opphavsrett blant annet ved UiO og BI, og som foredragsholder i ulike sammenhenger. 

hmg_edited.jpg

Eirik Svensson

Styremedlem

Eirik Svensson, vakte oppmerksomhet med eksamensfilmen «Fredag» da han avsluttet Den norske filmskolen på Lillehammer i 2010. Tidligere har han laget flere kortfilmer som har vunnet priser både hjemme og ute. Eirik debuterte som spillefilmregissør i 2012 med filmen En som deg (2012). Han har også regissert spillefilmene «Natt til 17.» (2014), «Harajuku» (2018), som ble nominert til 9 Amanda-priser, inkludert beste film og beste regi. Han har også regissert seriene «Unge Lovende» og «Heimebane». Han er aktuell med spillefilmen «Den største forbrytelsen» (2020).

 

Eirik har lang erfaring med organisasjonsarbeid og kulturpolitikk som styremedlem i Norske Filmregissører (siden 2014). Tidligere har han være styremedlem i bl.a. Youth for Understanding (YFU), medlem i studentparlamentet på Høyskolen i Lillehammer (HiL) og delegat på Studentenes Landsmøte, styremedlem og studentrepresentant i SEFIA (Senter for Flerkulturelt og Internasjonalt Arbeid) på Høyskolen i Oslo, samt styremedlem og studentrepresentant på Den Norske Filmskolen (DNF).

Eirik+Svensson.jpg

Marin Håskjold

Styremedlem

Marin Håskjold er norsk kunstner, filmskaper og produsent født i Trondheim, som bor og jobber i Oslo. Hun er utdannet ved Norland Kunst- og Filmhøyskole i Lofoten. Marin har laget en rekke kortfilmer, kunstfilmer og musikkvideoer blant annet "I kveld er det lov å være mann"(2017), "Talkshow" og "Hva er en kvinne?". Identitet, feminisme og kjønn er ofte temaer i Marins arbeid. Hun har stilt ut og vist filmene sine på en rekke visningsrom og filmfestivaler som blant annet Nordisk Panorama og Tate Modern. Hennes kortfilm "Hva er en kvinne?" har vunnet en rekke priser som Amandaprisen i 2021.

Marin+Håskjold+portrett.jpg

Kaveh Tehrani

Styremedlem

Kaveh Tehrani er en norsk-iransk filmskaper. Han har skrevet og regissert kortfilmene 1994 (2010), Victor (2014) og The Manchador (2019). For disse han han vunnet priser ved flere internasjonale filmfestivaler og er også vist på BBC Persian, France3 og NRK. For 1994 vant Kaveh også en Amanda for beste kortfilm. Tehrani jobber for tiden med sin spillefilmdebut og er også aktiv som skuespiller, sist sett bla i HBO serier Beforeigners, TWIN, Unge Lovende, Joachim Triers reklamefilm Mannen som levde i en film og i Kim Hiorthøys spillefilm The Rules for Everything. 

Tehrani var Hovedtillitsmann for Sivile Vernepliktige og jobbet med freds-, fagforenings- og tillitsmannssaker for militærnekterne og sivilarbeiderne i 2002- 2003. I samme periode satt han i styret i Fredsinitiativet Ingen Krig mot Iran som arrangerte demonstrasjonen mot den andre gulfkrigen. Tehrani er også varamedlem i styret til INN - Etniske Minoriteter i Norsk Kulturliv. 

KavehTehraniDirectorPortrait_edited.jpg

Christian Holm-Glad

Styremeldem

Christian Holm-Glad har regissert og produsert en lang rekke tv-produksjoner, dokumentarer, reklamefilmer og musikkvideoer.

 

Christians vitenskapsserier (Siffer, Folkeopplysningen, Med livet som Innsats, Kampen Om livet)  er nominert syv ganger og har vunnet en Gullruten. Hans kortfilmer, musikkvideo og reklamefilmer har blitt nominert til og vunnet priser fra festivaler over hele verden, inkludert Webby Awards, UKMVA, LA Film Awards, Cannes International Film Festival og AmDocs.

 

Christian har jobbet med artister og merkevarer som Kygo, Apple, Calvin Harris, Discovery Channel, Madcon, Xbox, Kano, Serena Maneesh, Kaada, Thirstin Howl III og flere andre og har hatt nummer én hits i Storbritannia og i Norge. Etter deres samarbeid uttalte Calvin Harris: "Han er fantastisk, og alle musikkvideoer skal regisseres av ham!".

 

Christian er grunnleggeren av produksjonsselskapet Bulldozer Film og kunst- og vitenskapsselskapet Science Addiction. Han er representert av det skandinaviske produksjonsselskapet Bacon, det franske produksjonsselskapet Excuse My French og det amerikanske produksjonsselskapet Reverie.

christian_edited.jpg

Sunniva Sundby

Vararepresentant

Sunniva Sundby er utdannet dokumentarfilmregissør og arbeider hovedsakelig med film som uttrykksform. Hun har laget kortfilmer, dokumentarserie og har arbeidet med bla. idéutvikling og podkast i NRK

sunni.JPG

Hamza Kader

Vararepresentant

Hamza Kader er skuespiller og filmskaper i Oslo. Kjent for sin rolle Liiban i 22. juli tv-serien, fra NRK. Som filmskaper har han laget kortfilmen "Hvorfor er du svart?". Der var han co-regissør, manusforfatter og skuespiller. Filmen vant Gnistprisen i 2021 ved Kortfilmfestivalen i Grimstad, i tillegg til en rekke andre priser. Som filmskaper jobber han som regel med tematikk som omhandler identitet, etnisitet og tilhørighet.

Hamza-scaled-bb170205_edited.jpg

Halfdan Tøndel

Vararepresentant

Halfdan er utdannet regissør fra Westerdals. Han debuterte med novellefilmen "Fuglehjerter"(2015) som vant gullstolen i Grimstad i 2016 og ble nomindert til Amanda. 2018 lagde han novellefilmen Fanny som også fikk en Amanda-nominasjon. Begge filmene ble vist på festivaler verden rundt. De siste årene har han primært utviklet spillefilmen "Armand" med produsent Andrea Ottmar og TV-serien "Hvordan ødelegge et vennskap" med HBO.

Halfdan_240217_8355crop_edited.jpg
bottom of page