Styret

NFRs styre ble valgt på forbundets årsmøte avholdt digitalt i 27. mai 2021.

 

Styret består av styreleder Ellen Ugelstad, styremedlemmer Marianne Kleven (forbundsleder), Eirik Svensson (nestleder), Leiv Igor Devold og Kaveh Tehrani. Vararepresentanter er Christian Holm-Glad, Emilie Blichfeldt og Line Hatland.

Alle medlemmer i NFR kan stille som styrekandidat ved å fremme sitt kandidatur til valgkomiteen.

Ellen Ugelstad

Styreleder

Ellen Ugelstad er filmskaper og arbeider i skjæringspunktet mellom billedkunst og film, utdannet ved Academy of Art University i San Francisco. Gjennom sine dokumentariske undersøkelser går hun i dybden i dualiteter som normalitet og galskap, makt og avmakt, syk og frisk. I 2012 ble hennes film "Indian summer" nominert til Gullruten for beste regi og beste dokumentar, nominert til International Young Talent Award under DOK Leipzig, Nordic Dox Award under CPH:DOX og vist på Høstutstillingen.

 

I løpet av de siste årene har hun søkt seg videre mot hybride og sjangeroverskridende formater. Hun mottok manusprisen for Møterommet i 2017, Gullstolen for Den grønne dalen i 2018 og hennes hybridfilm Making Sense Together hadde premiere i konkurranseprogrammet for beste nordiske dokumentar under Oslo Pix juni 2018.

Ellen+Ugelstad.jpeg

Marianne Kleven

Styremedlem (Forbundsleder)

Marianne Kleven arbeider til daglig som forbundsleder (20%) og som regissør i selskapet Leidar hvor hun har spesialisert seg på filmer om klima, forskning og psykisk helse. Hun har tidligere regissert dokumentarfilmene I overvåkingens tjeneste (NRK 2011) og Et svik mot oss alle (NRK 2009) om Treholt-saken. Hun har også regissert dokumentarene Lapskaus Boulevard (TV2 2005) og Livet og andre oppfinnelser (TV2 2003).

 

Hun var også medforfatter på spillefilmen Jernanger (2008), regiassistent på spillefilmen Detektor og vært castingansvarlig på spillefilmene Detektor, Jonny Vang, Alt For Egil og TV-serien Ran. Hun er utdannet ved Høgskolen i Stavanger.

marianne+kleven.jpg

Eirik Svensson

Nestleder

Eirik Svensson, vakte oppmerksomhet med eksamensfilmen «Fredag» da han avsluttet Den norske filmskolen på Lillehammer i 2010. Tidligere har han laget flere kortfilmer som har vunnet priser både hjemme og ute. Eirik debuterte som spillefilmregissør i 2012 med filmen En som deg (2012). Han har også regissert spillefilmene «Natt til 17.» (2014), «Harajuku» (2018), som ble nominert til 9 Amanda-priser, inkludert beste film og beste regi. Han har også regissert seriene «Unge Lovende» og «Heimebane». Han er aktuell med spillefilmen «Den største forbrytelsen» (2020).

 

Eirik har lang erfaring med organisasjonsarbeid og kulturpolitikk som styremedlem i Norske Filmregissører (siden 2014). Tidligere har han være styremedlem i bl.a. Youth for Understanding (YFU), medlem i studentparlamentet på Høyskolen i Lillehammer (HiL) og delegat på Studentenes Landsmøte, styremedlem og studentrepresentant i SEFIA (Senter for Flerkulturelt og Internasjonalt Arbeid) på Høyskolen i Oslo, samt styremedlem og studentrepresentant på Den Norske Filmskolen (DNF).

Eirik+Svensson.jpg

Leiv Igor Devold

Styremedlem

Leiv Igor Devold er filmregissør og universitetslektor ved NTNU. Han er utdannet ved den polske nasjonale filmskolen i Lodz. Han har regissert, skrevet og / eller produsert over 12 dokumentarer og kortfilmer, som har blitt vist på festivaler og på TV internasjonalt (BBC, NRK, TV2, DR3, SVT, YLE, TVP, Planet+ m.fl.).

Devold debuterte på norske kinoer i 2015 med dokumentaren Den tilfeldige rockestjernen. Filmen ble nominert til beste lyd og klipp i Haugesund og vant Amanda for best klipp. Filmen ble også nominert til beste skandinaviske dokumentar, på CPH:DOX i København. Filmen vant publikumsprisen for beste norske film 2015 under Kosmorama internasjonale filmfestival i Trondheim, hvor den også ble tildelt Kanon-prisen for beste lyd. 

 

I 2017 ble Devold nominert til Prix Europa, for dokumentarfilmen Thea - to somre, én vinter om den norske journalisten Thea Steen som døde av livmorhalskreft i 2016. Devold har regissert, produsert og skrevet filmer som er blitt vist på Annecy, Warszawa int. filmfestival, BIFF, Kosmorama, Dubai, Beirut, IDFA og over 40 andre festivaler.

IGOR+DEVOLDsmall.jpg

Kaveh Tehrani

Styremedlem

Kaveh Tehrani er en norsk-iransk filmskaper. Han har skrevet og regissert kortfilmene 1994 (2010), Victor (2014) og The Manchador (2019). For disse han han vunnet priser ved flere internasjonale filmfestivaler og er også vist på BBC Persian, France3 og NRK. For 1994 vant Kaveh også en Amanda for beste kortfilm. Tehrani jobber for tiden med sin spillefilmdebut og er også aktiv som skuespiller, sist sett bla i HBO serier Beforeigners, TWIN, Unge Lovende, Joachim Triers reklamefilm Mannen som levde i en film og i Kim Hiorthøys spillefilm The Rules for Everything. 

Tehrani var Hovedtillitsmann for Sivile Vernepliktige og jobbet med freds-, fagforenings- og tillitsmannssaker for militærnekterne og sivilarbeiderne i 2002- 2003. I samme periode satt han i styret i Fredsinitiativet Ingen Krig mot Iran som arrangerte demonstrasjonen mot den andre gulfkrigen. Tehrani er også varamedlem i styret til INN - Etniske Minoriteter i Norsk Kulturliv. 

KavehTehraniDirectorPortrait_edited.jpg

Christian Holm-Glad

Vararepresentant

Christian Holm-Glad har regissert og produsert en lang rekke tv-produksjoner, dokumentarer, reklamefilmer og musikkvideoer.

 

Christians vitenskapsserier (Siffer, Folkeopplysningen, Med livet som Innsats, Kampen Om livet)  er nominert syv ganger og har vunnet en Gullruten. Hans kortfilmer, musikkvideo og reklamefilmer har blitt nominert til og vunnet priser fra festivaler over hele verden, inkludert Webby Awards, UKMVA, LA Film Awards, Cannes International Film Festival og AmDocs.

 

Christian har jobbet med artister og merkevarer som Kygo, Apple, Calvin Harris, Discovery Channel, Madcon, Xbox, Kano, Serena Maneesh, Kaada, Thirstin Howl III og flere andre og har hatt nummer én hits i Storbritannia og i Norge. Etter deres samarbeid uttalte Calvin Harris: "Han er fantastisk, og alle musikkvideoer skal regisseres av ham!".

 

Christian er grunnleggeren av produksjonsselskapet Bulldozer Film og kunst- og vitenskapsselskapet Science Addiction. Han er representert av det skandinaviske produksjonsselskapet Bacon, det franske produksjonsselskapet Excuse My French og det amerikanske produksjonsselskapet Reverie.

christian_edited.jpg

Emilie Blichfeldt

 Vararepresentant 

Emilie Blichfeldt ble uteksaminert fra Nordland Kunst- og Filmfagskole i 2013 med filmen How do you like my hair?som bl.a. vant Filmkritikerprisen på Den Norske Kortfilmfestivalen. Eksamensfilmen hennes fra Den Norske Filmskolen Saras intime betroelser hadde verdenspremie på filmfestivalen i Locarno i 2018, og ble vist på verdens største kortfilmfestival i Clermont-Ferrand i 2019. Nå jobber hun med flere prosjekter bla. sin første spillefilm "Stesøstra" produsert av Mer Film. 

Emilie-Blichfeldt-e1552906003889.jpg

Line Hatland

Vararepresentant

Line er utdannet ved dokumentarlinjen i Volda og innen visuell antropologi. Hun har regissert dokumentarfilmene Over streken, Skyggen, De gode kapitalistene, Hvor lykkelig går det an å bli?, Ute av kontoll – historien om Blitz, Min Ukjente Oldemor, og arbeider nå bl.a. med utvikling av filmen Kids Cup.

Line+Hatland.JPG