top of page

Reisebrev fra Kråkeslottet

kråkeslottet kopi.png

I 2022 fikk tre regissører reisestipend og opphold på Kråkeslottet på Senja. Det ble Ingrid Liavaag, Hedda Kristine Bremseth og

Tonje Hessen Schei som tok turen nordover.

Her er et lite reisebrev de sendte hjem.

Vi landa i Nordnorsk storm og ble henta av Kitte i en rød bil på Bardufoss. Med sidelengs snøføyk og speilglatte veier, var det litt vel spennende om den lille bilen og oss ville klare å komme over fjellene helt frem til Senja.

 

Men Kitte kunne veien i blinde, og som en hockeyspiller manøvrerte hun oss trygt i havn til det gamle fiskeværet Kråkeslottet helt ytterst i fjorden utenfor Skaland. Så ble vi servert stekt torsk med alt som skal til, kokkelert av Georg den rause, som vi skulle lære å kjenne. 

Bølgene slår inn under oss og over oss og vi sovner inn i den svarte natten og havet. Draugen er ikke langt unna, men det er heller ikke lyset.

 

Neste dag våknet vi til det fantastiske landskapet rundt oss. Huset står på påler bokstavelig talt i havet og vi kan se rett ut i havgapet. Fjell ruver rundt på den andre siden majestetiske med hvite topper.

Vi har storkost oss og vært i en deilig flow, med badstue og havbad og lange arbeidsøkter. Vi har plukka og tørka tang til lunsj, laga mange herlige middager sammen og mest levd på Ingrids nybakte daglige bananbrød. Vi har dansa og prata langt inn i natta, og Georg har tatt oss med inn i Kråkeslottets store kunstverk og ville historie.

Vi har alle blitt litt bergtatt av Ulf, som var en fargerik helt i flotte gevanter, som starta å bygge dette fantastiske stedet. Han fylte Kråkeslottet med teatergrupper, kunst og musikkfestivaler - og selvfølgelig hyppige selskap som sitter godt i alle veggene.

Det er noe med Kråskeslottet som gir en dyp ro og samtidig åpner for nye perspektiv og nye tanker. Hvor naturen rår og du bare må gi deg hen.

Ingrid krangla en del med ChatGTP, Hedda begynte å skrive en bok på Kongerommet og Tonje var mye med bølgene. Vi tre har vært i en god flow, kasta ball sammen og gått i dybden på hverandres prosjekter - og vi har hatt det ekstremt hyggelig. Nye vennskap, manus, bøker og filmer kommer av dette.

IMG_5967.jpeg

Vi rakk å bli verdensberømte og populære i løpet av oppholdet vårt (folkebladet.no), og med historien og sjelen til slottet, merket vi fort hvor viktig det er å ta med tradisjonen videre.

 

Vi har blitt skikkelig glade i Georg, som er en stor ildsjel og fantastisk vert. Det er viktig for Senja og slottet at han er der, og at arven blir tatt med videre slik Ulf overrakte det til ham. Ikke nok med at det ligger i Norske filmregissørers interesse, men det er viktig å belyse at dette er et sted som gir kreativitet og inspirasjon. Tusen takk for denne fantastiske muligheten - vi kunne ikke anbefalt dette sterkere til de neste utvalgte. 

bottom of page